Sommerturen 2023 går til Sætre gård i Kjosen, søndag 20. august kl.12

Årets sommertur i regi av Drangedal Historielag går til Sætre gård i Kjosen
Husk å sette av søndag 20. august til historielagets sommertur!
 
I år går Drangedal Historielags sommertur til Sætre gård i Kjosen.
Vi møtes ved Villmarkseventyret camping kl 12.00 den 20 august. Der er det rikelig med parkeringsplass, og det er gode toalettforhold.
Der vil vi ønske velkommen til årets tur, og det blir en orientering om eiendommens historie.
 
Gården er kjent som en av de store eiendommene i kommunen, og har gitt arbeid til tømmerhogst, fløtning av tømmer og sagbruksvirksomhet for mange bygdefolk gjennom svært mange år.
De senere års utvikling som kultursted kjenner vi litt til, men vi ser fram til å høre noe om hvordan bruken av området har endret seg de siste årene, og om det er planer for flere prosjekter.
 
Det vil bli underholdningsinnslag ved Per Esborg.
Grunneier foreslo å åpne bommene som er på eiendommen denne dagen, slik at de som ikke normalt vil kunne sykle eller gå på de flotte veiene i skogene her kan få kjøre seg en tur rundt og se på de forskjellige stedene.
 
PROGRAM:
Først vil grunneier fortelle om eiendommens historie, hva som var i eldre tider og hva som har skjedd i senere år. Vi ser fram til en interessant orientering.
 
Historielaget var heldige og fikk Per Esborg til å ta seg tid til et underholdningsinnslag. Han har røtter i Kjosen og traktene her gjennom mange generasjoner, og samtidig er han historieinteressert. Det blir spennende å høre hva han vil dele med oss i dag.
 
Da kan det kanskje passe med en matpause og kaffe, og la praten gå litt.
 
Så kommer den spennende delen der vi kan få en kjøretur inn på områder hvor vi ellers måtte ha syklet eller gått. Her kan det bli en del stopper underveis, for mye av det som tidligere lå i fortidens mørke har nå blitt tatt fram så det skal bli husket for ettertiden. Viktig historie blir tatt vare på her.
Det er totalt 15 kulturminner som ligger spredt rundt på området. De fleste av kulturminnene er merket med skilt og det går fint å parkere langs siden av de enkelte kulturminnene.
 
Da håper vi på en hyggelig og interessant dag i godt selskap, og at vi reiser hjem med litt mer kunnskap enn vi hadde da vi kom.
 
Ta med mat og drikke, stol og evt. lite bord.
Håper mange finner veien til Sætre gård på årets sommertur.
Alle er hjertelig velkomne, enten du er medlem eller ikke.
VÆRFORBEHOLD.
 
– Drangedal Historielag
Årets sommertur i regi av Drangedal Historielag går til Sætre gård i Kjosen
Årets sommertur i regi av Drangedal Historielag går til Sætre gård i Kjosen
Comments are closed.