Historielagets sommertur 2019, søndag 11 august kl 12.00

Årets sommertur går til Skarstøl. Denne staden ligger slik til at det er mange som aldri har vært der, sjøl om de har budd i bygda i alle år.

Skarstøl ligger i enden av ein kommunal vei, men for ikkje så lang tid tilbake gikk det ein mykje bruka ferdselsvei over Skaret som gikk nordøst /sørvest mellom Kjosen, –  Ettestad, Bostrak og Gautefallområdet.

Som ein fredelig, idyllisk og usjenert plass ligger eigendommen med flott utsikt over jorder, kulturmark og Skarstøltjenna , med ein skimt av Bjårvann og heistrøka mot Gautefall .

Som vanlig tar folk med seg egen mat, stoler og eventuelt bord for et hyggelig treff.

Hvordan finne fram:

På fylkesveien mellom Drangedal og Gautefall, ca 6 km frå sentrum retning Gautefall, og ein har passert Tørnesgårdane, tar ein av på Ettestadveien. Så følger ein den ca 2,5 km til ein ser ei avkjøring til høgre, før Upsal, og inn på Skarstølveien. Då kan ein ikkje bomme stort hvis ein holder seg på veien de neste 2,4 kilometrane, for den går like til garasjen og tunet hos Gunnar og Inger Lise i Skarstøl. Veien kan være ujevn, så ein bør kjøre litt forsiktig.

Alle er velkommen, enten du er medlem av historielaget eller ei.

Det er enkelt å melde seg inn også, som du ser av heimesida vår.

Det tas værforbehold. Det er ikke trivelig med regnvær på slike arrangement.

Comments are closed.